Kaja/1934/03/24/„Üleriiklik wabadussõjalaste ühendus“ ei ole suletud

Allikas: Vikitekstid
Lühiandmed
Autor: Jaan Soots
Pealkiri: "Üleriiklik vabadussõjalaste ühendus" ei ole suletud.
Allikas: Kaja, 24. märts 1934, nr. 71, lk. 2.

Mitmelt poolt on minu poole pööratud järelpärimistega, et kas ühenduses viimase aja sündmustega ei ole ka "Üleriiklik vabadussõjalaste ühendus" suletud, ja kui ei, kuidas on võimalik "ühenduse" liikmeks astuda?

Järelpärijatele teatan, et "üleriiklik vabadussõjalaste ühendus" ei ole mingi poliitiline organisatsioon ega löögirühm, vaid isamaalik rahvuskultuuriline organisatsioon, kelle tegevus on peaasjalikult seisnud selles, et ta meie rahvast meie vabadussõjaga – vastavate avalikkude tasuta ettekannete kaudu – on tutvustanud. Ja kuigi J. Tõnissoni valitsus "ühenduse" sulges, siis juba endise sisekaitse ülem tühistas selle sulgemise otsuse. Ja praegusel ajal ei valitsus ega kaitsevägede ülemjuhataja ei ole teinud "ühendusele" mingisuguseid takistusi edasitegutsemiseks.

"Üleriiklise vabadussõjalaste ühenduse" liikmeks võivad olla ainult need isikud, kes Eesti vabadussõjast on osa võtnud. Tallinnas, Paides, Viljandis ja Pärnus on olemas "ühenduse" vastavad osakonnad, kelle juhatuste poole liikmeks astumise sooviavaldustega tuleb pöörata. Mujalt soovijatel tuleb pöörata asutajate poole: Tallinn, Pikk 40, III kord.

Asutajate nimel

Jaan Soots.